Navikavanje na novog miša – Logitech MX-518

Promena tipa miša nije jednostavna kao što zvuči. Kao osoba koja je do sada koristila isključivo “office” ili jednostavne miševe prelazak na gamer-ski miš nije bio jednostavan.

Prvih 4 dana sam imao čak i nelagodan osećaj / bol u zglobu jer sam pokušavao Logitech MX-518 da držim na isti način kao i stari Fujitsu Siemens miš. Nakon toga sam promenio način na koji držim miš, t.j. nisam više pokušavao punim dlanom da pokrivam površinu miša već bih ga držao sa strane dok bi dlan bio podignut sa miša.

Levo: Stari FS miš, desno: Logitech Mx-518
Levo: Stari FS miš, desno: Logitech Mx-518

Ovo se pokazalo kao dobitna kombinacija pošto sam se nakon toga brzo prilagodio i sada mi se čini kao da već dugo radim sa MX-518. Jedina igra koju igram je Starcraft 2 i u njoj je veoma bitno koliko se može uraditi akcija po minuti (APM). Zanimljivo je da nakon promene i prilagođavanja ova cifra je ~10% veća poredeći sa cifrom od pre mesec dana iako nisam odigrao značajan broj igri gde sam se mogao lično unaprediti u tom smisli. Čini se da HW ipak igra neku ulogu.

Levo: Stari FS miš, desno: Logitech Mx-518
Levo: Stari FS miš, desno: Logitech Mx-518

Mogućnost regulacije dpi “on the fly” je takode odlična stvar. Ostali dugmići koji su na mišu mogu se programirati za česte zadatke u windows-u mada ih ja koristim po defaultu (napred / nazad, program/dokument list…)

Zaključak: Daleko bolji i lepši osecaj prilikom rada/igre sa mišom u odnosu na standardne, ali treba proći period navikavanja koji je verovarno različit za svakoga ali u proseku traje nedelju dana.

#apm#fujitsu siemens#Logitech MX-518#Navikavanje#novog miša#office#starcraft 2

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *