Android – kako onemogućiti auto-backup na Google + servere

android telefonAndroid i Google nude nekada korisnu mogućnost da sve slike i video snimke sa tableta ili telefona automatski šalju na google + server i tamo ih čuvaju tako da u slučaju gubitka uređaja ne gubite fotografije ili video klipove koji nekada mnogo znače.
Problem sa ovom funkcionalnošću je što će uploadovati baš SVE što uslikate ili snimite a nekada zbog zaštite privatnosti to baš i nije poželjno. Evo kako u par jednostavnih koraka onemogućiti auto-backup funkciju.

• • •

Thumbs.db fajlovi – šta su i kako onemogućiti njihovo kreiranje?

Kad pregledavate foldere u Windows-u XP sa takozvanim thumbnails pogledom (View Thumbnails) on kreira thumbs.db fajlove.
On tu “kešira” slike iz datog foldera. Ako želite da isključite ovu opciju i sačuvate malo prostora na disku uradite sledeće:
1. Otvorite My Computer
2. Idite na Tools Folder Options i odaberite tab View
3. U prvom delu pod Files and Folders čekirajte opciju Do not cache thumbnails
4. Sada možete pretražiti na disku fajlove thumbs.db i sve ih obrisati. Nijedan više neće biti kreiran.

• • •